Valencia met de kids: leuke activiteiten voor kinderen

Valencia is natuurlijk een mooie citytrip-bestemming, maar is deze ook kids-proof? Met andere woorden, zijn er in de Sinaasappelstad voldoende activiteiten om met de kinderen ten ondernemen. Het antwoord is een volmondig ja! Valencia is een prima stad om leuke dingen met de kinderen te doen

 

Activiteiten in Valencia die leuk zijn voor kinderen

 

Niet alle steden zijn even geschikt voor een vakantie met kinderen. Valencia ontspringt deze dans duidelijk met de volgende activiteiten:

 

  • maak een wandeling door de stad en verras de kids met het Kattenhuisje in Valencia. Dit schattige ‘huisje’ is geschilderd op de muur, in de Calle Museo. Het is gecreëerd wie de maker is, maar rond een gat in de muur in deze straat heeft een kattenliefhebber een “kattenhuisje” gebouwd, compleet met deurtjes, ramen en een schattige fontein. Een bezoekje aan dit huisje is natuurlijk niet compleet zonder foto van de kinderen, liefst met kat natuurlijk! Valencia heeft diverse stadswandelingen die je in de betere reisgids wel kunt vinden.
  • De Stierenvechters Arena spreekt natuurlijk ook tot de verbeelding. Het museum is misschien een tikje saai voor kinderen, maar de arena zelf zullen ze prachtig vinden. De Plaza de Toros is het plein waar je de arena voor de traditionele stierengevechten van Valencia vindt. Slechts een paar keer per jaar worden deze stierengevechten gehouden, waaronder tijdens de feesten Feria de Julio, Día de la Comunidad Valenciana en het wereldberoemde Las Fallas. De gevechten zelf lijken me ook te heftig voor de kids. 
  • L’Oceanogràfic is een enorm aquarium in Valencia. Het is het grootste zee-aquarium van Europa, en een bezoekje is goed combineren met een dagtrip naar de Ciudad de las Artes y Ciencas. De dolfijnenshow, wat je er ook van mag vinden, is ook erg leuk voor kinderen. De discussie zoals wij over het dolfinarium in Harderwijk hebben speelt minder in Valencia. 
  • Het Gulliver klimrek en de speeltuin is lekker buiten, en geeft kinderen lekker de ruimte om te ravotten. Het park loopt in de lengte rond ht centrum van Valencia. Het klimrek is gebaseerd op het bekende verhaal van Jonathan Swift: Gulliver’s reizen. 
  • Het dierenpark Bioparc is tof voor kinderen die van dieren houden. Hert bijzondere aan deze dierentuin is dat je er echt een safari-gevoel van krijgt. Zwaar hekwerk is zo veel mogelijk vermeden. 

 

Verder heb je nog het Wetenschapsmuseum Príncipe Felipe, waarbij bij de inrichting ook aan kids is gedacht. Voor voetbalminnende kinderen is het voetbalstadion van Valencia een leuk uitje. Het Mestalla stadion van Valencia is echter alleen op afspraak te bezoeken.

 

Meer informatie over een stedentrip naar Valencia vind je op citytripje.nl en de website citytripjes.nl. Dit artikel zullen we aanvullen als er meer leuke activiteiten voor kinderen in Valencia blijken te zijn. Mooie stedentrips naar deze Spaanse parel gewenst!

Plaats een reactie