Musea in Valencia: Genieten!

Als je een liefhebber van musea en/of cultuur bent zit je in Valencia goed: De stad heeft verschillende musea met prachtige en unieke collecties.

Ben je van plan meer dan één museum te bezoeken? Neem dan een Valencia Card: Hiermee krijg je gratis toegang of korting op de entreeprijs bij de meeste musea!

Museo de Bellas Artes

Dit museum heeft een prachtige collectie welke stamt uit de 14e – 19e eeuw. Het is een van de meest belangrijke musea van Spanje, gevestigd in een beeldschoon gebouw wat al een museum op zichzelf is. Het museum is ook van groot historisch belang voor Spanje.

De collectie bestaat uit kunstwerken en schilderijen welke standaard te bezichtigen is. Daarnaast huisvest het museum ook tijdelijke exposities van grote en kleine kunstenaars en exposities houders.

Keramiekmuseum Valencia

Valencia is dé stad van de keramiek. Het zal je tijdens je bezoek aan de stad opvallen hoe veel keramiek er in de bebouwing van de stad is terug te vinden. Het is voor Spanje zelfs de meest belangrijke regio voor keramiek.

Niet gek dat Valencia een museum hieraan gewijd heeft: Het Museu Nacional de Ceramica. Het is in een prachtig oud paleis uit de 18e gevestigd, het Palacio del Marques de Dos Aguas. Waar je natuurlijk heel veel keramiek in terug kunt zien.

Het museum heeft de grootste keramiek collectie van Spanje met werken uit de middeleeuwen tot en met de moderne, hedendaagse tijd.

Museu d’Historia de Valencia