Kerken in Valencia: heiligdom

In Valencia staan een aantal kerken en kloosters. Dat is niet gek met de gelovige historie van de stad. De heilige gebouwen komen uit verschillende tijdperken en zijn in diverse stijlen gebouwd.

El Micalet

De El Micalet is een ware hotspot: Deze achthoekige klokkentoren is onderdeel van de
kathedraal van Valencia. Het is mogelijk om de toren te beklimmen waarna je een
adembenemend uitzicht over de stad hebt.

Kathedraal van Valencia

De kathedraal van Valencia is een plaatje: Dit gebouw heeft veel verschillende stijlen omdat het in verschillende eeuwen is gebouwd. Stijlen welke het bouwwerk bevat zijn onder andere:

  • Romaans
  • Gotisch
  • Barrok

Een rondje om de kathedraal zal je af en toe met open mond doen verbazen. De buitenkant van het gebouw is prachtig en je zult regelmatig jezelf afvragen ‘Hoe hebben ze dit ooit zo kunnen maken’?

Real Monasterio de la Santisima Trinidad

Ja dat is een flinke naam inderdaad. We hebben het over het oudste en best bewaarde klooster van Valencia. Het is het klooster van de Heilige-Drie en heeft een zeer rijke geschiedenis.

Het klooster stamt uit 1256 en is destijds nog aan de oever van de Turia gebouwd.

Iglesia San Juan del Hospital

Net als de kathedraal heeft ook deze kerk bouwstijlen uit verschillende eeuwen en invloeden. Na de verovering (Reconquista) is dit de oudste kerk van Valencia.

De kerk vind je in de wijk La Xerea wat slechts enkele straten van het plein Plaza de la Reina ligt. Ideaal op de route tijdens een stadswandeling dus. Bij Iglesia San Juan del Hospital is ook een middeleeuwse begraafplaats welke erg indrukwekkend is.

Iglesia de San Nicolás

Deze parochiekerk ligt in de wijk El Carmen en is volgens velen een van de mooiste en meest indrukwekkende kerken van de stad. In de kerk vind je ruim 2000m2(!) aan muurschilderingen uit verschillende tijdperken.

Iglesia y Torre de Santa Catalina

De Iglesia y Torre de Santa Catalina ligt aan het bekende plein Plaza de la Reina. Als je
Valencia bezoekt is het een aanrader om ook deze kerk te bezoeken.

Een andere naam voor deze kerk is Templo de Santa Catalina Martír. In het verleden heeft de kerk meerdere metamorfoses ondergaan en is zo verschillende malen van stijl veranderd. De toren van de kerk is pas gebouwd nadat het gebouw al voor een lange tijd bestond.

Klooster van San Miguel de los Reys

Een ander indrukwekkend klooster in Valencia is het Klooster van San Miguel de los Reys. Het ligt een stukje buiten het centrum van de stad maar is zeker de moeite waard om te bezoeken.