De leukste Valenciaanse wijken!

Het mooie Valencia is derde grootste stad van Spanje en is daarom een populaire uitvalsbasis voor veel toeristen uit binnen- en buitenland. De stad ligt aan de Costa del Azahar en de Middellandse Zee en je kunt hier dus terecht voor een leuke stedentrip met de mogelijkheid om naar het strand te gaan. De temperaturen zijn in de lente- en zomermaanden erg aangenaam en het is er vrijwel het gehele jaar lekker weer. Het is er gelukkig niet zo verstikkend heet als in sommige steden die dieper in het zuiden gelegen zijn en dit maakt de stad heel aangenaam om te bezoeken.

De echte reden van een bezoek? Met de verschillende culturen uit de verschillende tijdperken die de stad hebben aangedaan, heb je met een bezoek aan Valencia een gevarieerde stedentrip te pakken. Maar waar moet je beginnen? Naast de cultuur, de geschiedenis, de natuur, de verschillende bezienswaardigheden en de stranden zijn er meer mogelijkheden om Valencia te ontdekken. Wij nemen neem je mee door de zeven leukste wijken van Valencia waar je een verblijfplaats kunt boeken.

Stadstorens | ValenciaGids.nl

Ciutat Vella

De oudste wijk van de stad heet Ciutat Vella, gegroeid binnen de oude stadsmuren van Valencia. De wijk bestaat uit een aantal zeer populaire buurten, zoals El Carmen en El Marcat. Een flink stuk geschiedenis vind je op de centrale markt, in het klooster van Santo Domingo en het paleis van de Generalitat Valenciana. In Ciutat Vella vind je een traditioneel stukje stad, maar toch ook erg levendig en hip. In de Ciutat Vella is het een drukte van jewelste in de winkels, de restaurant en het uitgaansleven. Door het treinstation ben je snel in andere steden van Spanje, en binnen Valencia zorgt een goed metronetwerk, dat je overal in de stad komt. Een stuk Spaanse cultuur is gelegen in het stiervechtmuseum, de Plaza del Toros. Voor kunst kun je terecht bij de diverse musea zoals het Valenciaans Insituut voor Moderne Kunst of het culturele centrum Beneficencia. De variatie is wat Ciutat Vella zo kenmerkt. Deze wijk in Valencia is eenvoudig te bereiken met de bus. Ander vervoer in Valencia zoeken? Je kan ook kiezen voor de metro, de benenwagen en je kunt gaan voor een taxi of een scooter huren.

Ruzafa

Waar de wijk eerder wat vervallen oogde is deze wijk volledig gepimpt als winkelparadijs. Ruzafa, behorende bij de wijk Eixample, is met een gerust hart hip te noemen en heeft inmiddels een werelds karakter. Het ligt dichtbij het centrum van de stad, waardoor je van daaruit een mooie wandeling naar Ruzufa kunt maken. Het is wel aan te raden om nog wat energie over te houden voor het winkelen. Het uitgebreide aanbod aan diverse kledingmerken, heerlijke wijnen, of ambachtelijke brouwerijen maken er het leven zeer aangenaam.

Oude deur | ValenciaGids.nl

Extramurs

De naam Extramurs komt van het feit dat deze wijk heel veel vroeger een buitenwijk was. Vandaag de dag is het echter een zeer centraal gelegen wijk. Het ligt vlakbij het oude centrum van Valencia, je bereikt het met de metro supersnel en het herbergt verschillende toeristische attracties zoals de Botanische tuin, el Jardín Botànic de la Universitat de València. De universiteit van Valencia verbouwde in de tuin al een paar eeuwen geleden kruiden voor medicinale doeleinden. Verder kun je je, zowel beschermd als gevangen voelen in los Torres de Quart. Beiden functies hebben zich namelijk geherbergd in de torens.

Ciudad de las Artes

In de stad van de kunsten en wetenschap, zoals je Ciudad de las Artes letterlijk kan vertalen, vieren nieuwigheid hoogtij. Moderne gebouwen en winkelcentra, mooie huizen en woonwijken en het aanbod van plek om te overnachten is hier enorm. Er is dan ook een ruime keuze aan toeristische attracties in dit gebied met name gericht op kunst en wetenschappen, zoals het Wetenschapsmuseum of het Oceanogràfic, een mega-aquarium met hele diverse diersoorten. Dit stadsgedeelte is ontworpen door de architect Santiago Calatrava, die uit Valencia komt.

Ciudad de las Artes | ValenciaGids.nl

Benimaclet

Benimaclet is eigen een kleinere stad op zich met misschien nog een dorps karakter. De universiteit is vlakbij en daardoor leeft Benimaclet van studenten. Een gezellige wijk, divers door de grote hoeveelheid bars en café’s. Het gebied is niet alleen populair bij jongeren, ook immigranten voelen zich er thuis en dat maakt de lokale bevolking maar ook het aanbod aan winkels heel multicultureel. Benimaclet is vanuit het centrum van Valencia goed te bereiken per openbaar vervoer en er is een goede verbinding met één van de stadstranden van Valencia.

Les Poblats Marítims

Het is eigenlijk een verzameling wijken, les Poblat de Marítims. Een vissersgebied wat bestaat uit de wijken Cabanyal-Canyamelar, El Grao, Malvarrosa, Beteró en Nazaret. De wijk is erg in opkomst. Het wordt uiteraard gekenmerkt door het traditionele vissersleven, maar het is ook modern door de architectuur in de wijk. Spaanse tapas eet je bijvoorbeeld bij Bodega Montaña, rijst of paella bij La Pepica en als toetje een ijsje van de Ice Factory. Heerlijk is ook een fietstocht door de straten van de wijk of een bezoek aan het strand. Het is genieten van de vele gezichten van Les Poblas Marítims.

Valencia bij nacht | ValenciaGids.nl

El Pla del Real

De naam Real komt van het paleis wat er ooit stond, maar wat in de onafhankelijkheidsstrijd van Spanje totaal werd verwoest. Wat is overgebleven zijn de historische toegangspoorten van de Jardines Viveros, de tuinen van Real. Het andere park heet het Turia-park, waar je heerlijk kunt wandelen of op een bankje kunt zitten. Ook voor gezinnen met jonge kinderen kun je hier prima terecht, want er is voor kinderen genoeg te doen met een heus speelpark. El Pla del Real is een wat rustigere wijk, waar je kunt ontspannen, maar onderschat ook de musea en de Palau de la Musica van Pla de Real niet. Het Mestalla-stadion is de thuisbasis van València Club de Fútbol, kortweg València CF, één van de twee professionele voetbalclubs van Valencia. Een rondleiding door het grote stadion is leuk om te doen voor de echte voetballiefhebbers en waan je je als echt profvoetballer door de kleedkamers de perskamers en het veld.

Zeven verschillende wijken, die het bezoeken van Valencia leuk maken. De een wat groter en historisch, de ander wat meer gekenmerkt door rust en ontspanning. Het brengt de diversiteit van de stad goed in kaart. Vooral de mix van rust en ruimte met de levendige en drukke sfeer maakt een bezoek aan Valencia steeds populairder. Waar vind je nu kunst en cultuur, natuur en geschiedenis, eten en drinken en strandbezoek in één stad? In Valencia dus!