Bezienswaardigheden in Valencia

Ondanks Valencia geen hele grote stad is, zijn er best veel bezienswaardigheden en attracties te bezichtigen. Onder andere de kathedraal van Valencia is erg indrukwekkend en heeft grote historische waarde voor de stad. Maar dit bouwwerk is niet het enige imposante aan Valencia.

Welke bezienswaardigheden tijdens je citytrip in Valencia zijn nu echt de moeite waard en mag je eigenlijk niet missen? We hebben 9 top highlights van Valencia voor je op een rijtje gezet.

Top bezienswaardigheden van Valencia

Torres de Serranos

De Torres de Serranos zijn één van de torens welke vroeger als toegangspoort diende en onderdeel waren van de oude stadsmuur. Ze beschermde de stad tegen gevaren van buitenaf. De torens zijn in Gothische stijl gebouwd tussen het jaar 1392 en 1398. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog werden de torens als opslag voor waardevolle kunst gebruikt.

Torres de Serranos in Valencia

Je kunt de toren bezoeken en ook beklimmen. Vanaf de toren heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

Torres de Serranos is dagelijks geopend van 09:30 tot 19:00.

Kathedraal van Valencia (Catedral de Valencia Y el Miguelete)

Tip van de redactie

Als je Valencia bezoekt kun je de kathedraal praktisch niet missen: Het staat in het hart van het oude, historische centrum.

Als je de kathedraal bezoekt en er rondom heen loopt zal het je opvallen dat iedere zijde van de kathedraal in een andere stijl is gebouwd en versierd. Zo zie je Romeinse, Gothische en Moorse invloeden.

De toren van de kathedraal is de ‘El Miguelete’ en is tevens te beklimmen. Je hebt vanaf hier een grandioos uitzicht over Valencia!

Plaza de Toros

Toen het Plaza de Toros werd gebouwd was het destijds het de grootste arena in Spanje voor stierengevechten. Het uiterlijk van dit forse gebouw lijkt op het Colosseum in Rome. Tegenwoordig is het Plaza de Toros in Sevilla de grootste- en belangrijkste arena van het land.

La Lonja

In het verleden heeft La Lonja als een belangrijk zakencentrum en zijdebeurs gediend. Het is een prachtig gebouw uit 1533 met een mooie binnentuin en adembenemende zalen en ruimtes. De buitenkant van het gebouw is versierd met verschillende beeldjes en wapens waaronder engeltjes en demonen. Meer weten? Lees hier meer over de zijdebeurs La Lonja

Het gebouw is niet heel bekend maar wel één van de gebouwen waar de inwoners van Valencia trots op zijn. Het gebouw staat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mercado Central

Van maandag t/m zaterdag is de Mercado Central te bezoeken. De markt is van 08:00 tot ongeveer 14:00 geopend en er worden voornamelijk verse, lokale producten aangeboden.

Als je Valencia bezoekt is het een aanrader om hier een keer overheen te lopen. Ook al heb je niets nodig, de beleving is super en geeft je een beeld van de Valenciaanse cultuur.

Ciudad de Las Artes Y Las Ciencias

Tip van de redactie

De Stad van Kunst & Wetenschap is één van de top highlights van Valencia. Het is een groot complex met zes onderdelen met ieder hun eigen thema.

Stad van de schone kunst & wetenschappen

Eén van de hoogtepunten in Valencia is de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Deze Stad van Kunst en Wetenschap is ontworpen door Santiago Calatrava en bestaat inmiddels uit zes onderdelen:

  • Oceanografic
  • L’Hemisferic
  • L’Umbracle
  • Museo de las Ciencias
  • Palau de les Arts
  • Agora

Elk onderdeel is in een apart gebouw gevestigd welke allemaal omringd zijn door water.

Als je langer in Valencia verblijft zeker een aanrader om dit te bezoeken.

Jardines de Turia

Op de voormalige rivierbedding van de Turia (rivier langs Valencia) zijn de Tuinen van Turia aangelegd. De lengte van de tuinen is ruim 9 kilometer(!). Wil je het park goed verkennen?

Huur dan een fiets. Hiermee kun je je snel en makkelijk door de tuinen en Valencia verplaatsen.

Torres de Quart

De Torres de Quart is een andere stadspoort van Valencia welke door de eeuwen heen bewaard is gebleven. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog is deze toren flink onder vuur genomen. De kanonskogel gaten zijn niet hersteld en vandaag de dag nog te bewonderen.

Palacio de Correos y Telégrafos (Het postkantoor)

Tip van de redactie

Volgens veel locals en eerdere bezoekers is het een absolute aanrader om het Palacio de Correos y Telegrafos te bezoeken, oftewel het postkantoor van Valencia.

Het is een prachtig gebouw met een nóg mooiere binnenkant. Het postkantoor is van maandag t/m zaterdag te bezoeken. Vergeet niet de tweede verdieping te bekijken: Hier staat het wapen van Valencia op het plafond.

De prachtige koepel in het plafond van het postkantoor met het wapen van Valencia.

 

Instituto Valenciano de Arte Moderno (museum voor moderne kunst)

Het Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM) is een must voor kunst- en cultuurliefhebbers. Het organiseert thematische tentoonstellingen van moderne kunst en besteedt daarbij veel aandacht aan fotografie en design, evenals aan beeldhouwkunst.

Dit museum voor moderne kunst is in twee afzonderlijke panden gehuisvest.