Seizoenen in Valencia

Als je Valencia wilt bezoeken is het verstandig rekening te houden met de seizoenen: Het kan in de zomer namelijk fors heet worden. Lees op deze pagina wat je kan verwachten van de seizoen in Valencia.

In het voorjaar naar Valencia

Als je Valencia bezoekt tijdens het voorjaar is het er prima vertoeven. Als je erg vroeg gaat (rond 15-19 maart) kun je Las Fallas meemaken, een lokaal Valenciaans evenement wat vergelijkbaar met Carnaval is.

De gemiddelde temperatuur ligt in het voorjaar tussen de 13 en 22 graden met uitschieters naar de 25+ graden. Ideaal om lekker op het terras te genieten of zelfs een van de Valenciaanse stranden te bezoeken.

Tip: Bezoek stranden net buiten de stad zelf. Deze zijn veel rustiger en worden vooral door locals bezocht.

Fietsen in Valencia

Omdat de temperaturen nog niet al te hoog zijn is de fiets bij uitstek jouw ideale vervoersmiddel. Lekker in het zonnetje op het gemak de stad verkennen. Lees hier meer over fietsen in Valencia.

Zomer in Valencia

Tijdens de zomer kan het in Valencia al snel 30 graden of (veel) warmer worden. Denk voordat je vertrekt dan ook goed na of je een stedentrip met deze temperaturen wil maken.

Een voordeel aan Valencia is dat er stadsstranden zijn: Er is voldoende verkoeling te vinden en je kunt nog lekker bruin worden ook. 🙂

Tijdens de zomermaanden staat het strand vol met chiringuitos, wat strandtent in het Spaans betekent. Ook op de boulevard worden kleine marktjes en andere activiteiten georganiseerd.

Veel Valencianen zijn tijdens deze maanden zelf weg uit de stad om van hun vakantie en rust te genieten. Om het voor toeristen toch leuk te houden wordt er in deze maanden vanalles in de stad georganiseerd.

Verreweg het bekendste zijn de Julifeesten (Fera de Julio). Ook is er de hele maand Juli een kermis in het Turia Park.