Vervoer in Valencia

Qua vervoer heb je genoeg keuze als je Valencia wilt gaan ontdekken. Je kunt met verschillende openbaar vervoer mee of je gaat zelfstandig op pad met een gehuurde fiets, scooter of auto.

Aan jou de keus 😉

Met de bus

De bus is een populair vervoersmiddel in Valencia en de buslijnen zijn in- en rondom Valencia prima geregeld: Alle delen van de stad zijn prima te bereiken met de bus. Op de drukke plekken- en pleinen in de stad vind je overal wel één of meerdere bushaltes en een constante aanwas van bussen. Je kunt bijvoorbeeld met de bus gaan naar het strand ‘Playa de la Malvarrosa‘.

Je kunt een enkele rit kaart kopen bij de chauffeur of een 10-rittenkaart bij een van de vele kiosks. Met een 10-rittenkaart kun je de mooiste wijken van Valencia bezoeken.

Met de metro door Valencia

Zoals in veel steden is ook in Valencia de metro een populair, makkelijk en snel vervoermiddel. In Valencia zijn twee zones waar verschillende tickets voor nodig zijn, namelijk:

  • Zone A (Valencia centrum & strand)
  • Zone B (Buitenwijken & valencia omgeving + vliegveld)

Als je vanaf het vliegveld naar het centrum van Valencia wilt reizen is de metro de snelste- en goedkoopste manier. Een alternatief is de Aeroport Bus.

De metro rijdt dagelijks van 06:00 tot 00:00.

Een taxi huren

Een taxi is een andere optie als je snel van A naar B wilt zonder gedoe. De tarieven in Valencia zijn een stuk lager dan in Nederland en een groot deel van Spanje en prima te doen.

In Valencia worden drie tarieven gehanteerd door taxi’s:

  1. Overdag (starttarief € 1,50)
  2. Avond/Nacht (starttarief € 2,00)
  3. Buiten de stad

Er rijden voldoende taxi’s door Valencia, je kunt deze gewoon aanhouden op straat of instappen bij een taxi verzamelpunt. Als je een taxi belt worden er voorrijkosten berekent.

Je kunt taxi’s ook makkelijk en voordelig via internet reserveren (voor o.a. op het vliegveld).

Huur een fiets

Valencia is een geweldige stad om per fiets te verkennen. Naast georganiseerde fietstours kun je ook op verschillende plekken los fietsen huren zodat je zelf op pad kunt. Fietshuur is op veel plekken mogelijk en kan je verblijf in Valencia aangenamer maken!

Lees op deze pagina meer over fietsen in Valencia.

Scooter huren & rondtoeren door Valencia

Per scooter is Valencia ook ideaal te ontdekken en beleven. Het hippe bedrijf Muving is actief in de stad met hun scooter delen concept. Er zijn meerdere plaatsen in de stad waar je de scooters kunt ophalen en achterlaten. Met een app kun je de dichtsbijzijnde beschikbare scooters zien welke je vervolgens kunt reserveren en direct ophalen.

Klaar met je ritje? Dan lever je hem weer in op een van de Muving parkeerplaatsen in de stad. Dag erna weer een ritje maken? Even de app openen en weer een scooter reserveren 😉