De mooiste badplaatsen rondom Valencia

Tijdens je last minute vakantie aan de Costa del Azahar of je citytrip naar het prachtige Valencia ben je hoogstwaarschijnlijk na alle dagen lopen en bezichtigen wel toe aan een lekker dagje ontspanning. Gelukkig voor jou is de fijne kustregio bezaaid met authentieke badplaatsen. Klein en authentiek of juist wat groter met goede faciliteiten: binnen handbereik vanuit de stad valt er genoeg te relaxen op een strandgebied. Wij verzamelden de mooiste kustplaatsjes rondom Valencia.

Stadsstrand Las Arenas en Malvarossa

Vrijwel direct gelegen aan Valencia en dus prima te bereiken vanuit de stad zijn de twee stranden Malvarrosa en Las Arenas. Sinds de twee stranden vrijwel in elkaar overlopen, worden ze vaak in Ć©Ć©n adem genoemd. Het stadsstrand, genoemd naar het gelijknamige luxe resort, beslaat zoā€™n 6 kilometer en biedt genoeg ruimte aan strandgangers. En omdat het deel van de stad is, is er genoeg te beleven. Goede restaurantjes, leuke barretjes – je weet hoe ze dat in Spanje doen. Hier ben je even op vakantie, tijdens je vakantie.

Mensen kijken in Playa de Pinedo

Iets verder naar het zuiden ligt het welbekende Playa de Pinedo. Hoewel dit het meest druk bezochte strand van de regio is, vragen we je het tĆ³ch een kans te geven. Playa de Pinedo is namelijk ondanks de drukte enorm gezellig. Maak een wandeling over de promenade als je even je benen wilt strekken, waarna je in een van de lokale bars jezelf op een drankje kan trakteren en lekker mensen kan kijken. Het strand zelf heeft prachtig zand en geniet van rustig water. Ideaal dus als je met kinderen op vakantie bent!

Familiedag op El Perellonet

Kustdorpje El Perellonet ligt ten zuiden van het centrum van Valencia. Verbonden met twee kanalen, wordt er op het water van alles georganiseerd. (Wind)surfen, kanoĆ«n, kitesurfen: je kan het hier allemaal doen. En kan je het nog niet, kan je gemakkelijk een paar lessen nemen. El Perellonet is hierom favoriet onder de gezinnen. De industrie speelt er goed op in: er zijn in het dorpje genoeg hotels voor families te vinden.Ā  Daarnaast ligt het strand in beschermd gebied en is het dus lekker schoon. En omdat het buiten de stad ligt, is het ook nog rustig vertoeven.

Romantisch Port Saplaya

Alleen met je partner op vakantie in Valencia? Port Saplaya is dƩ plek voor koppels! In de regio staat het dorpje bekend als klein Venetiƫ door haar smalle kanalen en idyllische haventje. Beetje struinen langs de dobberende bootjes, hapje eten, misschien even zonnen. Wij zeggen: vakantie!

 

Onderhand al aan het wegdromen van je vakantie naar Valencia? Check vakantiedealz voor vakanties voor een aantrekkelijk prijsje.

Plaats een reactie