De leukste daguitjes in Valencia

De vele excursies en activiteiten in Valencia bieden volop plezier en afwisseling voor elke vakantieganger. Strandliefhebbers vinden talloze watersportmogelijkheden op de stranden van Valencia, cultuurliefhebbers leren de lange geschiedenis van de stad kennen met de vele stadstours en kinderen zullen zich in de dierentuin van Valencia evenmin vervelen.  Wil je weten welke daguitjes in Valencia je niet mag missen tijdens jouw vakantie of stedentrip? Hier volgen 4 tips!

Bioparc: de dierentuin van Valencia


Als je nieuwe werelden wilt ontdekken zonder Valencia te verlaten, dan is Bioparc Valencia de plek voor jou. Maak kennis met een dierenpark dat je meeneemt naar savannen, equatoriale bossen en wetlands.

De dieren die je in de dierentuin zult tegenkomen zijn buitengewoon divers, van pelikanen tot krokodillen en van antilopen tot giraffen. Zelfs hyena’s wonen in het park. Alle dieren leven in Bioparc Valencia en worden met veel aandacht verzorgd en de oorspronkelijke vegetatie van elk ecosysteem is opnieuw gecreëerd zodat ze zich kunnen gedragen zoals ze dat gewend zijn in hun natuurlijke habitat. 

Het is eenvoudig om vanuit de stad naar de dierentuin van Valencia te komen. Er zijn verschillende buslijnen die je vlakbij brengen, evenals de metro. Maar je kunt net zo makkelijk fietsen of wandelen langs de oude bedding van de Turia en onderweg genieten van het prachtige uitzicht. Als je uit andere steden komt, is het Bioparc goed bereikbaar met de auto.

Science Museum Valencia


Het Science Museum in Valencia, ook bekend als het Museo de las Ciencias Príncipe Felipe, is een populaire attractie in de stad die gewijd is aan het bevorderen van wetenschappelijk en technologisch onderwijs. De thema’s die in het museum voorbijkomen zijn zeer divers. Zo kom je als bezoeker van alles te weten over biodiversiteit, natuurkunde, maar ook ruimteverkenning en andere onderwerpen. 

Bezoekers hebben de mogelijkheid om interactieve tentoonstellingen te bekijken of deel te nemen aan praktische experimenten en wetenschappelijke demonstraties te bekijken. In het museum is ook een planetarium, een wetenschapspark in de open lucht en verschillende wisselexposities.

Het Science Museum is echt een prominente publiekstrekker in Valencia en een geweldige plek voor alle leeftijden om te leren en plezier te hebben in een boeiende omgeving. Voor een bezoek ga je naar het City of Arts and Sciences-complex, dat ook andere attracties bevat zoals het Oceanografic-aquarium en de Hemisferic IMAX-bioscoop.

Estadio Mestalla


Of je nu fan bent van València FC of van voetbal in het algemeen, de Mestalla Forever Tour is een absolute aanrader. Ruik de geur van het gras als je het veld op stapt, bezoek de kleedkamers waar je favoriete spelers zich voorbereiden of neem plaats op de tribune voordat je verder gaat met de tour. In de prijzenkamer kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de club uit Valencia en in de perskamer herbeleef je de opwinding van een persconferentie.  

De rondleiding duurt pakweg een uur en vindt plaats onder begeleiding van het Spaans en Engels. Er zijn gereduceerde tarieven voor kinderen, mensen met een handicap, werklozen en gepensioneerden, kortom het Mestalla stadion is er voor iedereen!

Valencia Beachclub


In de Marina Beach Club kun je chillen, zwemmen, zonnebaden of feesten in een moderne, panoramische ambiance. En natuurlijk kun je in de Marina Beach Club in Valencia genieten van eersteklas eten, van Japanse specialiteiten in het restaurant bij het zwembad tot zeevruchten, paella en meer in El Portet en delicatessen in het Marina Restaurant. Het combineert de traditionele mediterrane keuken met avant-garde cuisine. Goedkoop is het niet, maar wel de moeite waard!

Plaats een reactie