Wat te doen in Valencia: 5 tips!

Valencia is voor jong en oud een geliefde stad voor een geweldige stedentrip. Dwaal door de historische straatjes, bezoek de stranden en proef de lekkerste sangria en paella op een zonnig terras. Met gevarieerde hoogtepunten zoals het grootste aquarium van Europa en het stadion Mestalla, zul je je in Valencia zeker niet vervelen. Benieuwd naar wat te doen in Valencia? Lees onderstaande tips voor een heerlijke stedentrip Valencia!

Wat te doen in Valencia

Tip 1: Marina Beach Club Valencia

 

Wil je een dag doorbrengen in een trendy beachclub aan een van de populairste stranden van Valencia? Bezoek dan de Marina Beach Club Valencia! Overdag lig je comfortabel te zonnen op een strandbed of bij het zwembad en in de avond sluit je de dag af op de dansvloer. 

De Marina Beach Club is een onmiskenbare hotspot in Valencia. Het trendy paviljoen ligt vlak bij de haven en direct aan het strand, en de fraaie infinitypool heeft de aanblik alsof het gelijk samenvloeit met het strand van Las Arenas. Maar omdat de Marina Beach Club enkele meters hoger ligt dan het strand, heb je een uniek uitzicht. 

Goedkoop is het niet bij de beach club. Afhankelijk van het jaargetijde, betaal je tussen de 20 en 40 euro per dag voor een ligstoel, plus 40 euro voor consumpties. Toegang is alleen toegestaan voor personen vanaf 21 jaar. Bij het restaurant van de beach club kun je prijzen verwachten die vergelijkbaar zijn met die van een goed restaurant in Nederland. De culinaire expressie bestaat doorgaans uit een mix van traditioneel en modern. Er is zowel een ruimte binnen als buiten. 

 

Tip 2: Stadiontour Valencia FC

 

Spanje is een land waar voetbal met veel belangstelling wordt gevolgd. En dat is nog zacht uitgedrukt. Het land heeft meerdere keren het Europees kampioenschap gewonnen en zelfs een wereldbeker binnengesleept. Op wedstrijddagen kan het behoorlijk druk worden in de bars, waar mensen samen voetbal kijken. Valencia heeft twee voetbalclubs: Valencia CF en Levante. 

Tijdens een stadiontour in Valencia kun je een kijkje nemen achter de schermen van een van de oudste voetbalstadions van Spanje; Mestalla, de thuisbasis van Valencia FC. Bewonder bekende onderdelen van het stadion zoals: het presidentiële balkon, de perskamer, de trofeeën, een ruimte die de geschiedenis belicht van de club sinds 1919, de kleedkamers en de tunnel naar het veld. 

Wil je het stadion in Valencia graag bezoeken? Het is zeker de overweging waard, want een enthousiaste gids leidt je graag rond door het historische Estadio Mestalla en vertelt je alles over Valencia en voetbal, inclusief de klassiekers. Bezoek het clubmuseum en bewonder de kleding van beroemde spelers zoals Los Che.

 

Ticketprijzen

Normaal ticket: € 13,30
Met korting: €10,90 (voor gepensioneerden, gehandicapten en werklozen)
Gratis: kinderen jonger dan 5 jaar.

 

Openingstijden

 

Op dagen dat er geen competitie is:
Elke dag in de week van 10.30 tot 14.30 en 15.30 tot 20.00.
Op feestdagen van 10.30 tot 14.30

 

Tip 3: Oceanografic Valencia

 

L’Oceanogràfic is een uniek aquarium met 40.000 kleine en grote dieren en vertegenwoordigt meer dan 500 soorten. Het openbare aquarium is het grootste van Europa en bestaat uit 12 werelden, elk met zijn eigen kenmerken. Ontmoet dieren uit het noordpoolgebied, de Middellandse Zee of de Rode Zee. Bewonder pinguïns, zaagvissen en andere zeldzame soorten. L’Oceanogràfic herbergt tevens het grootste dolfinarium van Europa, waar je elke dag een voorstelling kunt bijwonen.  

Verder bestaat het aquarium uit verschillende onderwatertunnels, maar de mooiste onderwatertunnel is de Océanos. In de Océanos tunnel wandel je onder haaien en grote roggen. Wil je de onderwaterwereld ervaren zoals je deze ziet aan de Spaanse kust? Begeef je dan naar de Mediterráneo. Als je echt de tijd wil nemen om L’Oceanogràfic te bezoeken, kun je ter onderbreking een hapje eten in het onderwaterrestaurant.

 

Tip 4: Fallas Valencia 


Las Fallas in Valencia is het meest uitbundige festival van Spanje en het grootste straatfestival van Europa, waar elk jaar mensen van heinde en verre op afkomen.

Tijdens het festival staan honderden fantasierijke standbeelden (de Falla’s) verspreid opgesteld door heel Valencia. Ter afsluiting van het feest worden alle beelden in brand gestoken, waarmee de komst van de lente wordt gevierd. De beelden, gemaakt van hout en piepschuim, zijn extravagante kunstwerken die soms een hoogte reiken van tientallen meters en hebben soms een kritische boodschap. De verbranding van de poppen gaat in de dagen ervoor gepaard met vuurwerkshows, festiviteiten en tradities. 

Het festival trekt elk jaar meer dan een miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland. Op de dagen dat de beelden te zien zijn, is Valencia een drukte van belang met straatfeesten, vuurwerkshows en optochten met duizenden prachtige, traditioneel geklede fallera’s en muziekkorpsen.

Hoewel las Fallas tot in de hele regio gevierd wordt, zijn de festiviteiten het meest uitbundig in de stad Valencia, waar het festival eind februari van start gaat met de openingsceremonie La Crida. Op 15 en 16 maart komen de feesten echt op dreef. Dan moeten de reusachtige poppen op de kruispunten en pleinen worden voorgeleid aan de jury, die elke pop beoordeelt en prijzen uitreikt aan deelnemende clubs. In de nacht van 19 op 20 maart worden alle beelden verbrand. 

 

Tip 5: San Tommaso restaurant 

 

San Tommaso is een Italiaans restaurant dat hoge ogen gooit met heerlijke, traditionele gerechten. Geniet van de ruime variëteit aan pizza’s, verse pasta en andere Italiaanse delicatessen. In de warmere maanden kun je buiten rond het restaurant zitten, met op de achtergrond livemuziek van straatartiesten. Wie binnen blijft zal merken dat het hier ook prima is om te vertoeven. 

Je vindt het restaurant in het hart van het centrum van Valencia en de lange rijen onthullen dat San Tommaso een culinaire aanrader is. De inrichting van het restaurant, het eten en de bediening zijn uitermate goed. Maar let op, de porties van de hoofdgerechten zijn vrij fors. Houd daar alvast rekening mee als je een voorgerecht bestelt.

Plaats een reactie