Genieten van winkelen in plaats van ‘Shop till you drop’

Kleine winkels en trendy shops met modeartikelen of accessoires zijn te vinden in de Barrio del Carmen, vooral in de straten tussen de Plaza de la Virgen en de Torres des Quart, een van de twee stadspoorten. Wie op koopjes uit is, gaat naar een Chinese winkel, waar je voor een paar euro bijvoorbeeld broeken en T-shirts kunt kopen. Ideaal ook voor degenen die te weinig kleren hebben meegenomen. Deze goedkope winkels zijn vooral in de woonwijken te vinden, maar ook in de Barrio de Ruzafa.

Wie winkelen als ontspanning ziet en niet als stress, zit in Valencia goed. Extra voordeel is dat het centrum overzichtelijk is en dat de belangrijke winkelstraten vlak bij elkaar liggen. Je kunt op je gemak te voet en zonder gebruik te maken van het openbaar vervoer langs de winkels struinen. En mocht je onderweg toch last krijgen van koopstress, dan zijn er genoeg cafés en tapasbars om even bij te komen. In de hoogzomer kun je je winkeltour het best in de avond maken.

De Calle de Colón is de populairste winkelstraat van Valencia. Hier vind je het bekende Spaanse warenhuis El Corte Inglés en enkele modeketens (Zara, Mango, Springfield). Schoenenfreaks gaan naar de Calle Don Juan de Austria en de Calle Ruzafa, in het voetgangersgebied tussen het Stadhuisplein en de stierenvechtersarena. Iets chiquer zijn de boetieks rond de Mercado de Colón en aan de Calle Cirilo Amorós, terwijl de boetieks aan de Calle Poeta Querol topkwaliteit verkopen.

De traditionele winkels in Spanje openen zelden voor 10 uur hun deuren en zijn ’s middags twee of drie uur gesloten. Sommige winkels blijven in juli en augustus de hele middag gesloten. De warenhuizen van El Corte Inglés zijn doorgaans tot 22 uur geopend, zeven dagen per week. Op zondag zijn ook de grote modewinkels in het centrum van de stad geopend.

Plaats een reactie