Een stedentrip naar Valencia is verrassend veelzijdig

Valencia is een populair toeristische bestemming vanwege de prachtige stranden, het historische centrum en de verscheidenheid aan winkels en restaurants. 

Een stedentrip naar Valencia biedt ook vele cultuur- en natuurbezienswaardigheden. Valencia ‘s stranden zijn ideaal voor zon, zee en strandliefhebbers. 

Er zijn verschillende restaurants en winkels in de buurt van de stranden, dus je hebt alles bij de hand wat je nodig hebt voor een geweldige dag. 

Historisch centrum van Valencia 

Valencia ’s historische centrum is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de stad. Er zijn verschillende monumenten en gebouwen die de geschiedenis van Valencia weerspiegelen. Ik zal ze later in dit artikel ook benoemen voor je.

Valencia is de derde grootste stad van Spanje en heeft een aantal beroemde historische bezienswaardigheden; zoals de kathedraal, de kerk van de Heilige Drie-eenheid en de kerk van de Heilige Geest.

Musea Valencia

Valencia heeft ook een aantal mooie musea. Hieronder heb ik ze weergegeven:

 • het Museo de Bellas Artes de Valencia
 • het Museo de la Ciudad de Valencia
 • het Museo Nacional de Ceramica y Artes Suntuarias González Martí

De stad heeft heeft ook een aantal mooie parken, zoals het Parc de la Ciutadella, het Parc Guell en het Parc de Collserola.

Top 10 bezienswaardigheden als je Valencia gaat bezoeken:

 1. Bezoek het Science Museum
 2. Bezoek het Aquarium
 3. Maak een wandeling langs de rivier de Turia
 4. Bezoek het stadion Mestalla van Valencia CF
 5. Ga naar het Kunstmuseum
 6. Bezoek het Historisch museum
 7. Breng een bezoek aan het Natuurhistorisch museum
 8. Bezoek de bioscoop
 9. Ga lunchen in een van de vele restaurantjes
 10. Ga shoppen in een van de vele winkels

In Valencia zijn er dus verschillende musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het Historisch museum biedt een unieke kijk in de geschiedenis van de stad, terwijl het Natuurhistorisch museum je meeneemt in de natuur van Valencia. 

Daarnaast is de bioscoop een leuke optie om wat tijd door te brengen en er zijn vele restaurantjes waar je kunt genieten van een heerlijke lunch. Als je wilt shoppen zijn er ook vele winkels die je kunt bezoeken.

Valencia heeft ook een aantal grote feesten en festivals. Als je daar van houdt, is het zeker een bezoek waard. Hoe klinkt een stedentrip naar Valencia bij jou in de oren? Al zin om te genieten van deze prachtige Spaanse stad. In het naseizoen vlieg je verrassen voordelig naar deze stad. Ontdek hier goedkope vliegtickets naar Valencia.

Plaats een reactie