Kathedraal van Malaga

De kathedraal van Malaga hoort bij de populairste bezienswaardigheden van Málaga en de Costa del Sol. Vanuit de top van deze kathedraal, kijk je uit over de hele stad. Deze kathedraal vind je in het centrum van Málaga. Deze bezienswaardigheid ligt aan het toeristische plein ‘Plaza del Obispo’. Aan dit plein vind je verschillende cafés en restaurants en een heerlijke ontmoetingsplek tijdens je bezoek van deze fantastische vakantie bestemming

 

Geschiedenis

De bouw van deze kathedraal begon in 1528. In totaal zijn ze er méér dan 200 jaar mee bezig geweest. Toen het laatste gedeelte klaar was, moest het eerste gedeelte alweer gerenoveerd worden. Ondanks deze kathedraal in delen is gebouwd, heeft het wel dezelfde bouwstijl.Voor veel gebouwen geldt dit niet. De ene kant is een stuk moderner, dan de andere kant. De fundering ligt er al sinds de 8e eeuw. Het was de bedoeling dat op deze plek een moskee kwam, dit is nooit helemaal afgebouwd. 

 

De binnenkant van deze kathedraal ziet er fantastisch uit. Je vindt er grote pilaren, schilderijen en beelden. Alleen voor de binnenkant, komen toeristen op deze plek af. En laten we eerlijk zijn, de binnenkant ziet er fantastisch uit. Deze kathedraal hoort bij de populairste bezienswaardigheden van Málaga. Jaarlijks heeft deze bezienswaardigheid honderdduizenden bezoekers.

 

Bezoeken van de kathedraal

 

Wil je deze kerk bezoeken? Dan betaal je minimaal €6. Wil je een rondleiding door een gids? Dan ben je duurder uit. Je betaalt dan € 18. Je mag gratis annuleren. Dit kan tot 48 uur van tevoren. De gids die je meer vertelt over deze bezienswaardigheid, spreekt Engels. Er zijn geen Nederlandse gidsen. Dit is voor sommige mensen een nadeel. Je kunt elke dag een bezoek brengen aan de kathedraal.

 

Openingstijden

 

Maandag t/m zaterdag is de kathedraal open vanaf 10:00 tot 18:00. Zondag is de kathedraal open van 14:00 tot 18:00. Kaartjes kun je gemakkelijk online kopen. Wil je meerdere bezienswaardigheden in deze stad bezoeken? Dan kun je een combinatieticket kopen. Je krijgt dan korting op beide bezienswaardigheden.Wanneer je met een grote groep gaat, kun je korting krijgen. Dit geldt voor groepen vanaf 20 personen. Hier worden regelmatig schoolreisjes gehouden. Scholen krijgen korting op kaartjes. Ze komen meestal met veel tegelijk en mensen vinden het belangrijk dat kinderen meer over ‘het geloof’ leren. 

 

Ben je in Malaga? En wil je een bezienswaardigheid bezoeken? Dan is deze bezienswaardigheid, zeker aan te raden. Boek vooraf een kaartje online. Je hebt dan meer zekerheid. Als je geen kaartje hebt, moet je dit ter plekke kopen. Het kan zijn dat je uren in de rij staat. Vooral in de zomer is het hier erg druk. 

Plaats een reactie