Hoe te parkeren bij een vliegveld in het buitenland?

Heerlijk op vakantie, maar hoe kan je nou het beste parkeren bij een vliegveld in het buitenland? Wanneer je gaat parkeren in het buitenland, dan kun je het beste kijken waar het veilig is om te parkeren. In een ander land verblijven waar het eigenlijk onbekend terrein is, is het wel zo handig om de veiligheid van jou en je medereizigers boven op te stellen. Je kunt kijken naar de veiligheid, maar ook naar de voordeligheid van parkeren in de buurt van een vliegveld. Er zijn overal op de wereld mogelijkheden om in de buurt van een vliegveld te parkeren. Denk bijvoorbeeld aan Weeze airport parking. 

Waarom parkeren bij een vliegveld?

Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om te parkeren bij een vliegveld. Een van de redenen is dat je de touwtjes in eigen handen hebt. Je bent namelijk niet afhankelijk van het openbaar vervoer en van het overstappen op verschillende stations. Ook ben je niet afhankelijk van bijvoorbeeld vrienden of familie. Ze hoeven je namelijk niet te brengen en het is dus niet nodig om hen om hulp te vragen. Wanneer je met de auto gaat dan ben je dus niet afhankelijk van anderen die jou zouden kunnen wegbrengen. Verder is het makkelijk om met de auto te gaan, omdat je op deze manier je bagage makkelijk in de auto kan zetten en kunt wegrijden. Op deze manier hoef je niet te sjouwen met je bagage op de verschillende treinstations of haltes. Het is makkelijk om je bagage snel en makkelijk uit de auto te halen en op een karretje te zetten. 

Valet-parking

Wanneer je gebruik maakt van valet-parking, dan geef je je autosleutels af op de luchthaven. De medewerkers van het bedrijf zullen ervoor zorgen dat jouw auto in de buurt van het vliegveld geparkeerd wordt. Wanneer je weer terugkomt, dan staat de auto op je te wachten. Op deze manier kun je direct naar huis rijden. Het is volkomen te begrijpen om zulke valet-parking bedrijven niet te vertrouwen. Het vertrouwen ligt dan ook helemaal in jouw handen. 

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het parkeren bij een vliegveld?

De gemiddelde kosten voor het parkeren bij een vliegveld hangt van het land af en van de economie ervan. Er zijn landen waar de kosten beginnen vanaf 30 euro. Wanneer er wordt gekeken naar de tarieven voor een parkeerperiode van drie dagen, dan is Nederland gemiddeld goedkoper dan de buurlanden. In Nederland is het laagst beschikbare tarief voor een parkeerperiode van 3 dagen zo een € 36,20. In België is dit € 36,80 en in Duitsland is dit zelfs € 38,80. Deze tarieven kunnen verschillen wanneer de periode langer wordt. De gemiddelde kosten zijn dus afhankelijk van de parkeerperiode en van het land. 

Weeze airport parking

Airport Weeze ligt in Duitsland en is erg populair onder de Nederlanders. Vanaf dit vliegveld vliegen Nederlanders naar hun bestemming. Op het vliegveld zijn er ongeveer 7000 parkeerplaatsen beschikbaar. Deze parkeerplaatsen zijn op loopafstand van de terminal. Je hoeft voor deze parkeerplaatsen niet te reserveren. 

Airport parking Lissabon

Op het vliegveld van Lissabon zijn er verschillende mogelijkheden om te parkeren. De airport parking Lissabon beschikt over 5 officiële parkeergarages. Deze zijn allemaal binnen handbereik van terminal 1. Ook zijn er lange- en korte termijnparkeergarages. Deze kun je gebruiken voor vanaf € 5 per dag. 

Plaats een reactie