Spanje als populairste vakantiebestemming van Nederland

Wanneer je enkele Nederlanders vraagt waar zij de vakantie hebben gespendeerd, zal Spanje over het algemeen veel benoemd worden. Uit cijfers blijkt dan ook dat Spanje een van de meest populaire reisbestemmingen is. Op vakantie naar Spanje wordt dan ook vaak aangeraden door andere vakantiegangers, maar waarom?

Mede dankzij het heerlijke eten en de lekkere temperaturen trekt het land jaarlijks enorm veel toeristen, onder meer Nederlanders. Spanje heeft ruim 3000 zonuren per jaar! Het is dan ook niet gek dat veel Nederlanders jaarlijks ervoor kiezen om het heerlijke Spanje op te zoeken.

Heel het jaar door

Spanje ligt niet ver verwijderd van Nederland en is daarom binnen enkele uurtjes vliegen te bereiken. Met een gemiddelde temperatuur van 24 graden en dagelijks ruim 8 zonuren zijn de Canarische Eilanden het gehele jaar door erg aantrekkelijk voor een heerlijke vakantie. 

Neem een Spanje vakantie naar Tenerife als voorbeeld. Het eiland is ideaal voor zowel strand- als natuurliefhebbers. De prachtige stranden zijn het bezoek zeker waard, maar ook een avontuur in het ruige landschap is een aanrader. 

Of neem Gran Canaria. Met de zomerse temperaturen, rijke omgeving en sfeervolle dorpjes bezoeken veel toeristen dit eiland maar al te graag. De zalige, witte stranden met palmbomen worden gecombineerd met indrukwekkende vulkaanlandschappen. 

Diverse activiteiten in de steden

Spanje is voorzien van diverse steden die genoeg te bieden hebben. Denk onder meer aan Barcelona; de hoofdstad waar de zonvakantie en culturele vakantie ideaal te combineren zijn. Uren aan het strand liggen of dagen door de kleine dorpjes slenteren: in Spanje kan het! Indien je de ultieme Spaanse sferen wilt ervaren, is een trip naar Sevilla in Andalusië de moeite waard. Sevilla staat bekend om de authentieke tapas, stierengevechten en flamenco. 

(Gezins)vakantie aan de Spaanse Costa’s

Ook de Spaanse Costa’s zijn erg geliefd. Onder meer de Costa Blanca, met de lange kustlijn en authentieke steden, is een veel bezochte plaats door vakantiegangers. Ook de Costa Brava beschikt over een 200 kilometer lange kuststrook, voorzien van ruige rotspartijen en adembenemende kleine baaitjes. De Spaanse kust is over het algemeen erg kindvriendelijk, waardoor een gezinsvakantie ook mogelijk is. 

Plaats een reactie