Bed zonder Breakfast?

Wie niet per se in het centrum van de stad hoeft te overnachten, zou een van de hotels in de buurt van de Ciudad de las Artes y las Ciencias in overweging kunnen nemen. Deze zijn ook wat gunstiger geprijsd dan die in het centrum.

Wie de voorkeur geeft aan een appartement, kan naast de gebruikelijke bookingsites ook terecht op www.valenciaflats.com (ook in het Nederlands).

In Valencia is het aanbod aan alternatieve en bijzondere accommodatie de afgelopen jaren sterk gegroeid. Maar ook het aantal reguliere overnachtingsmogelijkheden is toegenomen. In Valencia is dan ook voor elke smaak en elke beurs geschikte accommodatie te vinden: van backpackhostels tot klassieke zakenhotels en trendy boetiekhotels.
Het stadscentrum, waar de meeste van de hierna besproken hotels zijn te vinden, is verhoudingsgewijs klein. Als je Valencia niet zozeer als citytrip bezoekt maar vanwege het strand, kun je kiezen voor een van de hotels meer aan de rand van de stad, van eenvoudige pensions tot een vijfsterrenhotel. Halverwege het centrum en de zee ligt de Stad van de Kunst en de Wetenschap; in deze buurt zitten enkele drie- en viersterrenhotels. De afgelopen jaren zijn er heel veel toeristenappartementen bijgekomen. Vooral in de oude stad worden steeds meer huizen door particulieren of verhuurbedrijfjes aangeboden, maar het aanbod wisselt geregeld. Wie actuele informatie wil hebben, zal van bookingsites gebruik moeten maken. Kamers met ontbijt zijn er zeker, maar zonder ontbijt is ook geen gek idee. Voor de meeste Spanjaarden bestaat het ontbijt uit niet meer dan een kop koffie. Weliswaar proberen veel hotels tegemoet te komen aan de wensen van hun buitenlandse klandizie, maar een overtuigend ontbijt is nog steeds zeldzaam. Het is daarom beter je heil te zoeken in een nabijgelegen bar of bij een bakker.

Plaats een reactie