Tips voor de ultieme stedentrip in Valencia 2020!

Valencia, een mooie stad in Spanje met maar liefst 800.000 inwoners. Het bijzondere aan deze stad is dat je maar liefst op 1 uur rijden zowel strand, bergen, maar ook sneeuw kunt vinden. Vanuit deze stad is een goede treinverbinding, waardoor je alle kanten op kunt. Ideaal! Daarnaast kun je naast uren ronddwalen, ook fantastisch eten en jezelf verbazen door de mooie cultuur in de stad. Kortom: genoeg redenen om deze stad in 2020 een keer te bezoeken. We hebben een aantal leuke tips voor je stedentrip naar Valencia op een rijtje gezet.

Kies voor het najaar van 2020

Valencia ligt aan de Middellandse zee wat er voor zorgt  dat er een hoge luchtvochtigheid te vinden is. Ondanks deze luchtvochtigheid, staat de stad bekend om een mild klimaat. Er zijn een aantal maanden populair om deze stad te bezoeken, namelijk april tot en met juni, maar ook september tot en met november. Wij raden je aan om Valencia te bezoeken in het najaar van 2020. Het weer in dit seizoen is dan precies goed om heerlijk rond te dwalen in deze stad. Heb je zin in een echte strandvakantie? Dan zijn de maanden juli en augustus geschikt. In de wintermaanden kun je alsnog deze stad bezoeken, alleen zijn de temperaturen wel iets minder hoog dan je gewend bent in de andere maanden. Zelfs in deze maanden is het nog heerlijk vertoeven in de stad! Lees ook: beste reistijd naar Valencia

Bezienswaardigheden die je moet bezichtigen tijdens je stedentrip

Er is de afgelopen 10 jaar goed geïnvesteerd in de stad, waardoor er overal moderne gebouwen te zien zijn. Naast deze gebouwen kun je ook vele fietspaden vinden waardoor je je Nederlandse fiets traditie voort kunt zetten. Fietsen in Valencia is zeker een leuk idee tijdens je stedentrip naar Valencia in 2020. Het is ook de ideale manier om zowel cultuur op te snuiven, als te genieten van het moois dat deze stad te bieden heeft. Wat dacht je van de kathedraal van Valencia? Hier kun je een mooi stukje historie vinden. Wil je naast het ontdekken van de Spaanse cultuur, ook wat typisch Valenciaans proeven? Loop dan eens over de Mercado Central. Dit is een markt waar allerlei verse en lokale producten worden aangeboden die heerlijk zijn om eens te proberen.

Eten en drinken

Dat je in Spanje goed kunt eten dat weten we natuurlijk allemaal! Maar wist je dat Valencia de officiële geboorteplaats is van de beroemde paella? Je kunt in deze stad heel veel soorten paella vinden en ook de beroemde paella met zeevruchten. Ook kun je in de stad verschillende tapastentjes vinden waar je onder het genot van verschillende hapjes kunt genieten van een typisch Spaans biertje Turia. Dit biertje heeft de naam van de oude rivier jardín del turia. Deze rivier is omgetoverd tot een fantastisch stadspark in Valencia en zeker een aanrader om te bezoeken tijdens je stedentrip in 2020. Cheers!

Plaats een reactie