Uitgaan in Valencia – om zelf te ontdekken

Straten en wijken met een hoge concentratie aan cafés noemen ze in Valencia zonas. De Barrio del Carmen in de oude stad is zo’n zona. Bij Cánovas gaat het om de straten rondom het gelijknamige plein aan de Gran Via Marqués del Turia; in de bars en clubs in deze buurt geeft de modebewuste jeugd de toon aan. Langs de Calle Juan Llorens heerst vooral een Zuid-Amerikaanse sfeer. In de zomermaanden weten de Valenciano’s ook de openluchtbars te vinden aan de oude haven en langs het Playa de las Arenas. Alles te weten komen over uitgaan in Valencia? Lees de opties in deze blog!

Wat te doen in het centrum van Valencia?

De Valenciano’s zijn graag tot ’s avonds laat op pad. Dat wil zeggen dat ze na een etentje met vrienden nog lange tijd in een ijssalon zitten of in een van de vele bars in de stad nog een biertje drinken.

In de jaren tachtig gold Valencia als dé uitgaansstad van Spanje: uit het hele land trokken partygangers hiernaartoe om van donderdag tot maandag te feesten. Tegenwoordig verloopt het allemaal wat ordelijker, omdat sommige gelegenheden al om 1 of 2 uur moeten sluiten. Veel te vroeg, volgens de meeste nachtbrakers. En het is niet ongebruikelijk dat toeristen verbijsterd in hun hotel terugkeren omdat ze de bars en kroegen leeg hebben aangetroffen. Zij vergaten echter dat de Valenciano’s rond middernacht – vooral in het weekend – nog aan het avondeten zitten.

Uitgaansleven Valencia

Bijzonder aan Valencia is dat er aanbod voor alle leeftijdsgroepen is. Uitgaan is geen privilege van de jeugd; iedereen die zin en energie heeft stort zich in het uitgaansleven. Zo zijn er discotheken die vooral tieners trekken en daarom speciale alcoholvrije avonden organiseren. Daarnaast zijn er flink wat clubs wier gasten tot een duidelijk wat ouder publiek horen. Al met al is het een aangename bijzonderheid dat de generaties zich in bars, kroegen en op terrassen meer mengen dan in veel andere landen. Normaliter ligt de uitgaansleeftijd in Valencia om toegang te krijgen tot bars- en clubs op 18 jaar en bij sommige uitgaansgelegenheden op 21 jaar.

Plaats een reactie