3 tips om de coronatijd zo aangenaam mogelijk te maken tijdens een vakantie in Valencia

Laat het woord ‘Corona’ vallen in ons land en iedereen heeft direct zijn of haar mening klaar. Een mening over het wel of niet optreden van het kabinet, over de zogenaamde ‘Spoedwet’ en vooral over de allesbeheersende angst voor een onzichtbare vijand. Voor de meesten van ons is de dagelijkse routine geheel weggevallen. Hoewel we nu inmiddels weer een heel groot aantal vrijheden hebben gekregen, blijft het nieuwe normaal niet het normaal waar wij zo naar verlangen. Vergelijk het met het gevoel van heimwee. We willen terug naar dat wat is geweest. Helaas zal dat nog wel even duren.

 

Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen depressieve klachten ontwikkelen. Als je wereld plotseling enorm op z’n kop staat en de alledaagse routine compleet anders is, kan dit voor sommige mensen enorme gevolgen hebben. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de coronatijd zo aangenaam mogelijk te maken tijdens je vakantie in Valencia. Jezelf verwennen met verwennen door een keer bij food places near me te bestellen bijvoorbeeld of coronaproof uitstapjes maken. In dit artikel geven we drie tips die jou hierbij kunnen helpen!

 

1.      Bewaak zoveel mogelijk de dagelijkse routine

 

Dit klinkt misschien een beetje gek als heel lang maar weinig mogelijk was, maar toch is het wel belangrijk om dit te doen. Zelfs wanneer het momenteel niet nodig is om naar je werk te gaan is het belangrijk dat de routine blijft.

 

Sta dus iedere morgen op hetzelfde tijdstip op (in het weekend zou je eventueel kunnen uitslapen), kleed jezelf gewoon aan en blijf niet in een joggingbroek rondhangen, eet op gepaste uren en doe iets nuttigs op de tijden dat je (normaal) moet werken. Kozen jullie vroeger er minstens één keer in de twee weken voor om naar een restaurant te gaan? Maar zie je dit nu nog niet zitten met de maatregelen? Stel jezelf dan de volgende vraag: wat eten we vanavond bij butlon? Eten bestellen is immers de second best optie!

 

2.      Maak coronaproof uitstapjes

 

“Door afstand te houden geven we elkaar meer ruimte,” die uitspraak deed premier Mark Rutte tijdens de laatste persconferentie voor de zomerstop. Een krachtige uitspraak die aangaf waar we zitten in de strijd tegen corona. We krijgen meer vrijheid terug, zolang we elkaar de ruimte blijven geven. Dit maakt het ook mogelijk dat we weer uitstapjes kunnen doen. En doe dit dan ook. Zolang je geen kwetsbare gezondheid hebt en je je aan alle maatregelen houdt is dit volkomen veilig. Bovendien kan een uitstapje, hoe kort ook, soms net zijn wat je nodig hebt om je weer even op te fleuren.

 

Ga dus gerust een dagje naar de dierentuin, een pretpark of pak een terrasje met mooi weer. Kies na een heerlijk uitstapje voor lekker online eten bestellen en de dag is compleet. Ook in tijde van corona mag je nog steeds genieten.

 

3.      Ontdek nieuwe hobby’s

Door de coronacrisis zijn de meesten van ons heel lang aan het huis gebonden geweest. Zelfs nu we de teugels wat meer kunnen laten vieren, betekent dit niet dat we massaal overal naar toe zullen gaan. De regel, “vermijd drukte”, blijft voorlopig nog steeds van kracht. Dit geeft jou echter de mogelijkheid om nieuwe hobby’s en interesses te ontdekken. Speur online of stel vragen aan familie en vrienden voor extra inspiratie. Wellicht ontdek je een hobby voor het leven!

 

Dit artikel door GMU | Data Driven Google AdWords Specialist bevat een betaalde samenwerking.

Plaats een reactie