Tapas eten in Valencia: 5 culinaire toppers!

Tapas eten is in Spanje een populaire manier om een middag of avond door te brengen. Het is een leuk uitje om met de gehele familie te beleven. De kleine gerechten, die met de hele tafel worden gedeeld, zijn een integraal onderdeel van de Spaanse eetcultuur. Tapas eten in Valencia gaat overigens gepaard met een goed glas wijn of bier en de gerechten zijn een geweldige manier om kennis te maken met de lokale smaken en specialiteiten. Wil je Valencia graag culinair ontdekken maar weet je niet waar je moet beginnen? Met de volgende tips ben je goed op weg om verliefd te worden op de tapascultuur van Spanje en Valencia!

Lekkere tapas in een restaurant

Central Bar


Een van de meest populaire tapasbars van heel Valencia wacht op je in het centrum van Mercat Central. De locatie in een van de grootste markthallen van Europa heeft een heel speciale vibe. Kijken naar de drukte van de markthal tijdens je lunch is een bijzondere ervaring en een must voor elk bezoek aan Valencia. In het restaurant maak je kennis met innovatieve tapascreaties, waaronder echte klassiekers en dagelijks wisselende gerechten. Al met al is het een goed afgeronde en authentieke ervaring, want zowel de lokale bevolking als de toeristen staan hier graag in de rij voor het lekkere eten. Als je het niet wilt missen, doe je er wijs aan om op tijd te komen, want de wachtrijen kunnen lang zijn.  

Locatie: Mercat Central de València, Pl. de la Ciutat de Bruges, s/n, 46002 València

 

Tasca Angel


Nog een klassieker in het historische centrum van Valencia is Tasca Angel, een traditionele bar die werd opgericht rond 1920. Op het menu staan natuurlijk patatas bravas, gebakken aardappels met een pittige tomatensaus, calamares a la romana, gefrituurde inktvisringen en pan con tomate, geroosterd brood met tomaten en olijfolie. Laat het je extra goed smaken met een glas Spaanse wijn en een Cerveza Estrella Galicia (bekend biermerk uit Spanje) en geniet met volle teugen van de avond als een echte Valenciaan!

Locatie: C. de la Puríssima, 1, Ciutat Vella, 46001 València

 

Bodega Fila – El Labrador


Deze bar is een van de beste en populairste tapasbars in Valencia. Het is zowel een wijnkelder als een tapasbar. Omringd door wijnvaten kun je hier genieten van traditionele tapas en lokale wijnen tegen zeer redelijke prijzen. Bodega Fila El Labrador bewijst dat goedkoop zeker niet gelijkstaat aan slechte kwaliteit.

Eten met de lokale bevolking is hier het motto. En zoals in veel tapasbars in Valencia geldt ook hier: de uiterlijke plaatje zegt nog niets over de kwaliteit! Het belangrijkste is: lekker eten en een gezellige tijd in goed gezelschap! Er is geen menukaart, dus je kunt het beste gewoon vragen naar de dagschotels of je laten verrassen.

Locatie: C/ del Dr. Manuel Candela 58, 46021 València

 

El Trovador


El Trovador ligt in de levendige straten van Valencia en is gemakkelijk te voet te bereiken. De tapasbar staat bekend om zijn bocadillos, die verkrijgbaar zijn in verschillende variaties. Natuurlijk is het klassieke broodje met jamon een echte aanrader. De bocadillos beginnen bij €5,50, wat echt een onverslaanbare prijs is. De lunchporties zijn royaal en eenvoudig, maar heel erg lekker! Het restaurant is altijd druk tijdens de lunch, dus het kan zijn dat je iets langer moet wachten. 

Locatie: Calle Conde de Salvatierra Nr. 34

 

El Tostadero


In beslag gedraaide inktvisringen met mayonaise op een broodje. Het klinkt chic en het smaakt ontzettend lekker en is ook nog eens behoorlijk goedkoop. Breng dus zeker een bezoek aan de Tostadero in het centrum van Valencia, perfect voor een snelle snack en een café solo (espresso). Daarna kun je aangesterkt je ontdekkingstocht voortzetten. 

Locatie: Av. de l’Oest, 31, 46001 València

Plaats een reactie