Stedentrip Valencia: 3 dagen

Ga je een korte stedentrip maken naar Valencia van 3 dagen? Dan wil je natuurlijk weten welke hoogtepunten je écht niet mag missen tijdens je bezoek. Wij hebben een fijne dagomschrijving voor je gemaakt zodat jij je stedentrip in Valencia optimaal kan benutten. Lees snel verder en ontdek de mooiste hotspots in Valencia die je niet mag missen:

Dag 1: ontdek het historische centrum van Valencia

Als je vlucht een beetje op tijd aankomt, dan kan je op dag 1 al een bezoek brengen aan het mooie historische centrum van Valencia. Hier vind je de prachtige kathedraal van Valencia, die bestaat uit een mix van meerdere bouwstijlen. Wandel buiten maar eens rondom de kathedraal en ontdek de gotische bouwstijlen en prachtige beeldwerken uit de Renaissance. Van binnen is de kathedraal ook een plaatje om te zien. Vergeet hier niet om naar boven te kijken. Daar vind je mooie plafonds met romantische schilderwerken.

We gaan door naar de Centrale Markt van Valencia, absoluut een plek die je niet mag missen tijdens je stedentrip. Deze markt biedt meer dan 1.200 kraampjes waar allerlei soorten verse producten worden aangeboden; van fruit en groente tot aan vlees, vis- en schelpdieren. Al je zintuigen zullen geprikkeld worden terwijl je over de markt wandelt. En ook bijzonder; deze markt is gevestigd in een gigantisch modern gebouw.

Na de Centrale Markt vervolg je je trip naar de Zijdebeurs. Die ligt recht tegenover de Central Markt en is één van de meest typische gebouwen van de stad. Dit gebouw toonde de macht en de weelde aan van de kooplieden in de gouden eeuw. Hier werd toen handel gedreven met zijde. Het gebouw is in 1996 tot werelderfgoed verklaard door UNESCO. En dat is niet zo gek, want het gebouw is prachtig om te zien met mooie versieringen en indrukwekkende zuilen.

Andere interessante gebouwen in het historische centrum van Valencia zijn o.a. het Stadhuis en de Torens van Serranos. De torens werden vroeger gebruikt als verdedigingswerk van de ingang tot het oude centrum van Valencia. Tegenwoordig zijn ze een schitterende bezienswaardigheid, waar de Gotische architectuur goed tot zijn recht komt. Bij het stadhuis kan je een mix van traditionele en moderne bouwelementen terugvinden. Beide gebouwen zijn leuk om eens langs te wandelen als je tijd over hebt op je eerste dag. 

Dag 2: de Stad van de Kunsten en Wetenschappen

Vandaag ga je een bezoek brengen aan de Stad van de Kunsten en Wetenschappen:  Ciudad de las Artes y las Ciencas. Hier vind je de typische gebouwen die je tegenkomt in iedere reisgids. Wandel hier langs de 6 moderne gebouwen met de bijzondere architectuur van Santiago Calatrava. En dat is niet alles, want je kan hier nog veel meer beleven. Zo vind je er prachtige tuinen, een operagebouw, grote bioscoop, een interactief museum over de Wetenschap en het grootste aquarium van Spanje. Absoluut een must-see tijdens je stedentrip in Valencia.

Tip: lees jezelf van tevoren goed in over de verschillende gebouwen. Zo kan je alvast bepalen welke gebouwen je wil bezoeken en kan je je dag hier zo optimaal mogelijk benutten.  

Dag 3: bezoek het natuurpark en het strand van Valencia

Op zo’n 10 kilometer afstand van Valencia ligt het natuurpark L’Albufera. Hier vind je een oase van rust en kan je lekker ontspannen in de prachtige natuur. Die bestaat uit ecologische rijstvelden en bossen. De leukste manier om dit natuurpark te verkennen is via een boottocht. Zo krijg je een goede indruk van de omgeving en kan je de vogels het beste spotten. Heb je hierna nog tijd over? Dan kan je nog lekker bijkomen op één van de mooie stranden in de omgeving van Valencia, voordat je weer terugvliegt naar huis. 

Genoeg tips voor jouw stedentrip naar Valencia? Dan wil je natuurlijk nog weten waar je moet overnachten. Bij kleinschalige-hotels.nl vind je veel tips voor bijzondere vakantieadresjes in Spanje; van kleinschalige finca’s tot aan luxe boutique hotels. Perfect voor jouw vakantie!

Plaats een reactie