Wat bezoeken in Valencia?

Ga je binnenkort op vakantie naar Valencia? Deze bestemming is een prachtige stad met veel leuke bezienswaardigheden! Wat te doen in Valencia  Hier zijn enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je stedentrip:

Oceanogràfic (Aquarium van Valencia)

 

Het Oceanogràfic oftewel het Aquarium van Valencia is het grootste aquariumcomplex van Europa en maakt deel uit van het Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunst en Wetenschap). In het aquarium Valencia  vind je een verbazingwekkende verscheidenheid aan zeedieren en ecosystemen van over de hele wereld bewonderen. Het biedt een verscheidenheid aan waterhabitats en herbergt duizenden zeedieren, variërend van haaien en dolfijnen tot pinguïns en tropische vissen. Het is een indrukwekkende ervaring voor mensen van alle leeftijden en zeker een aanrader wanneer je Valencia met kinderen gaat bezoeken. Vlak bij het aquarium ligt ook El Museu de les Ciències Príncipe Felipe: Dit wetenschapsmuseum, gericht op kinderen, is interactief en educatief, gericht op het verkennen van verschillende aspecten van wetenschap en technologie.

 

Kathedraal van Valencia (La Seu)

 

De kathedraal van Valencia is een architectonisch meesterwerk en een historische schat in het oude centrum van Valencia. De La Seu kathedraal staat bekend om zijn unieke mix van verschillende bouwstijlen, waaronder gotisch, barok en romaanse invloeden. Het hoogtepunt van de kathedraal van Valencia is de Heilige Graal, die hier wordt bewaard in een kapel genaamd Capilla del Santo Cáliz en wordt beschouwd als de beker die Jezus gebruikte tijdens het Laatste Avondmaal. De aangrenzende Miguelete-toren de is imposante klokkentoren, ook wel bekend als de “Miguelete,” en is een van de meest herkenbare kenmerken van de kathedraal. Het biedt een panoramisch uitzicht over de stad Valencia en is te bereiken via een wenteltrap met 207 treden. De klim naar de top wordt beloond met adembenemende vergezichten over de stad Valencia.

 

Strand van Valencia (Playa de la Malvarrosa)

 

Het strand van Valencia, oftewel Playa de la Malvarrosa, is een populaire plek om te ontspannen en te genieten aan de Middellandse Zee. Het strand bij de stad heeft fijn zand, helder water en een promenade met restaurants, cafés en bars. Het is een geweldige plek om te zonnebaden, te zwemmen en watersporten te beoefenen. Vooral tijdens de zomermaanden is het strand bruisend en levendig en met een korte metrorit sta je zo vanuit het oude centrum bij het strand.

 

Deze bezienswaardigheden bieden een gevarieerde ervaring van Valencia, maar er zijn nog veel meer leuken dingen om te doen in Valencia. Zo kun je in de avond heerlijk genieten van sangria en de beste paella rond het plein Plaza de la Virgen (achter de kathedraal), kun je uren wandelen en relaxen in het Turia stadspark, welke zich uitstrekt over vele kilometers in de droog gelegde rivierbedding. Zo kun je helemaal van de Ciudad de las Artes y las Ciencias wandelen door het Turia park naar het Bioparco, de prachtige ruime dierentuin van Valencia. Onderweg kom je mooie bruggen, vijvers en het Museo de las Bellas Artes tegen, oftewel het indrukwekkende museum van de schonen kunsten van Valencia.

 

 

Plaats een reactie