Tanzania safari boeken voor het hele gezin

Wat is een Tanzania vakantie zonder een spectaculaire Tanzania safari? Althans dat is de mening van de meeste mensen die een vakantie naar dit prachtige land boeken. Daarom biedt dit land dan ook vele mogelijkheden op het gebied van adembenemende safari’s. Er zijn dan ook genoeg prachtige gebieden die de moeite waard zijn om met een safari te doorkruisen. Tijdens deze Tanzania safari vertelt een gids je over de omgeving en ben je gegarandeerd van het zien van de Big Five. Omdat het land en de natuurgebieden zo enorm groot zijn, is het belangrijk om goed na te denken over waar je allemaal op safari wilt en hoe lang je over een dergelijke safari wilt doen. Vaak heb je de mogelijkheid om tijdens je safari ergens te overnachten. Dit kan in goede hotels zijn of in avontuurlijke kampen midden in het gebied.

In dit artikel vind je enkele bekende safari parken die ideaal te combineren zijn voor jouw Tanzania safari.

Arusha National Park

Het Arusha National Park is het kleinste park in Tanzania, maar toch een van de mooiere gebieden. Dit komt door de enorme verschillen in hoogte, die ervoor zorgen dat er allerlei diersoorten door elkaar heen leven. Vanuit dit park heb je uitzicht op de Kilimanjaro en de vulkaan Mount Meru. Deze twee prachtige bergen op de achtergrond maken het park dan ook een bijzondere plek om te bezoeken. Dankzij de enorme rotswanden die om het gebied heen te vinden zijn, leven er ook allerlei soorten wrattenzwijnen, rietbokken en buffels rond. Dit maakt het Arusha National park dan een mooi en afwisselend park dat niet aan je Tanzania safari mag ontbreken.

Ngorongoro Conservation Area Crater

De Ngorongoro is technisch gezien onderdeel van de Serengeti, maar dient toch echt als een heel eigen park te worden gezien. De Ngorongoro is een onderdeel dat niet mag ontbreken aan jouw Tanzania safari. De Ngorongoro is een gebied waar dieren en de traditionele Masai stammen samenleven. Dit gebied bestaat uit een krater met enorm vruchtbare grond. Daardoor kunnen alle dieren er gemakkelijk samenleven en blijven groeien. Er is namelijk genoeg voor iedereen. Je vindt er olifanten, apen, gezellen, hyena’s, leeuwen en nog veel meer! De krater bestaat uit een opdracht natuurgebied dat gemakkelijk bewandeld kan worden en een pad dat je de fysieke krater in brengt. Vanaf de rand is de krater ongeveer 2300 meter hoog en op het topje bevindt zich een camping waar je van het machtige uitzicht kunt genieten. 

Bezoek Lake Natron tijdens je Tanzania safari

Lake Natron is een bijzondere afwisseling op de Tanzania safari, omdat je hier bij een prachtig meer uitkomt dat vol staat met pelikanen, flamingo’s en zebra’s. Op sommige plekken in de omgeving kan zelfs gezwommen worden. Let wel op dat je nooit zomaar overal gaat zwemmen, maar dit eerst goed bespreekt met een gids! Veel zoetwatermeren in Tanzania worden namelijk bewoond door nijlpaarden. 

Wanneer je een Tanzania safari gaat doen is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan en goed te weten wat voor heren gebieden je allemaal gaat bezoeken.Omdat het land zo groot is kan het zijn dat je in een ander soort klimaat terecht komt. Denk aan de snijdende kou van een tocht naar de Kilimanjaro of de droge warmte van de Serengeti.

Kijk op tanzaniaspecialist.com voor de mogelijkheden.

 

Plaats een reactie