Populaire last-minute bestemmingen in Spanje in 2024/2025

De prachtige stranden, het bruisende nachtleven, de historische steden, maken Spanje tot een gewilde bestemming voor elk soort reis. Het is een land met een grote geografische en culturele diversiteit. Spanje is soms een verrassing voor mensen die alleen Spanje`s reputatie als massabestemming voor een strandvakantie kennen. Het land heeft alles, van groene weilanden in de Noordelijke provincies, tot bijna verlaten met sneeuw bedekte bergen in het zuiden. 

 

De voordelen van Spaanse vakanties

Gemiddeld heeft Spanje ongeveer 315 zonnige dagen per jaar. Behalve de twee grootste steden, Madrid en Barcelona, trekken ook andere zeer interessante plaatsen als Cordoba, Sevilla, Granada, Malaga, Huelva, Cadiz, Almeria, Santiago de Compostela, Salamanca, Toledo en Segovia veel toeristen. De belangrijkste toeristenplaatsen aan de kust (met prachtige stranden) zijn Salou, Benidorm, en natuurlijk de prachtige reisbestemming Valencia en vakantieoord Torremolinos. En ook Spaanse eilanden zoals Mallorca, Ibiza en de Canarische Eilanden zoals Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura trekken jaarlijks veel bezoekers.

 

Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden is het altijd lente. Het klimaat is er ideaal, zacht en toch warm. Bovendien is er voor iedereen wat wils. Want de zeven Canarische Eilanden verschillen enorm in wat ze te bieden hebben. Maak kennis met het weer, reizen en vakantie op Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro.

De Canarische Eilanden bieden alles, van ongerepte natuur, budget vakantie, rondreis tot en met een luxueuze all-inclusive vakantie!

 

Vakanties Gran Canaria

Gran Canaria is het meest toeristische eiland en is erg geliefd onder jongeren, die op zoek zijn naar een ontspannen strandvakantie en goede uitgaansgelegenheden. Er zijn veel goedkope appartementen en middenklasse hotels te vinden. Er wordt veel gevlogen op dit eiland en je kunt dan ook vaak voor een spotprijs last-minute op vakantie naar Gran Canaria.

 

Vakanties Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de zeven Canarische Eilanden en kenmerkt zich door de aanwezigheid van de Teide, de mooiste vulkaan ter wereld en de prachtige vruchtbare natuur. Ook dit eiland is erg toeristisch maar biedt een goede combinatie van mogelijkheden voor zowel rustzoekende als ondernemende toeristen.

 

Vakanties Lanzarote

Lanzarote is wat rotsachtig qua natuur en heeft veel mooie, stijlvolle accommodaties. Het is populair bij een wat ouder publiek maar trekt ook veel families met kinderen. Voor luxe zoekers zijn hier goede en mooie hotels te vinden; dit eiland is wat meer stijlvol dan de meer toeristische eilanden Tenerife en Gran Canaria.

 

Vakanties Fuerteventura

Fuerteventura is populair bij jongeren, die graag willen surfen door de sterke wind en uitgestrekte stranden. Veel meer heeft Fuerteventura ook niet te bieden, dus voor een cultuur-vakantie of rondreis is dit niet de meest geëigende keuze. Fuerteventura is de keuze wanneer je rust zoekt op een mooi wit strand.

Plaats een reactie