Met het vliegtuig naar Valencia Airport

Een vliegticket boeken is tegenwoordig zo gedaan. Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die vanuit Nederland, of vanaf vliegvelden vlakbij de Nederlandse grens, routes hebben naar Valencia Airport. Een goed voorbeeld is de route Amsterdam Schiphol – Valencia, hier vliegt behalve KLM Cityhopper en Transavia ook Vueling op. Drie vliegtuigmaatschappijen dus met routes vanaf Amsterdam naar Valencia Airport. Dit is goed voor de ticketprijs die ondanks de verhoging van de vliegtaks in het laagseizoen op zo’n €80 per vliegticket ligt. Ook zijn er routes vanaf Rotterdam, Eindhoven, Brussel en Weeze (net over de grens bij Venlo).

Met de metro naar de stad

Valencia Airport ligt slechts 8 kilometer van de stad. Dit zorgt ervoor dat je zo vanaf het vliegveld in het centrum van de stad bent. Je kunt eenvoudig met de metro. De metro kost zo’n 5 euro en je bent in een half uurtje in het centrum van de stad. Je kunt in plaats van de metro ook een bus pakken die er iets langer over doet maar die ook iets goedkoper is. Aangezien de metro al erg goedkoop is, is dit voor de meeste toeristen geen probleem. De meeste toeristen reizen dan ook met de metro vanaf Valencia Airport naar het centrum van de stad Valencia.

Hoe lang van tevoren aanwezig?

Behalve met de bus of met de metro kun je ook nog met de taxi of je kunt een auto huren. Dit zorgt ervoor dat vliegveld Valencia een geliefd vliegveld is voor toeristen. Er zijn goedkope mogelijkheden naar de stad. Verder is er ook genoeg te doen met een paar winkels en een paar plekken waar je iets kunt eten. Hoe lang van tevoren moet je dan wel niet aanwezig zijn op vliegveld Valencia? Buiten het hoogseizoen heb je aan drie kwartier meer dan genoeg, in het hoogseizoen moet je wel rekening houden met rijen bij de bagage controle. Maar meer dan 2 uur heb je over het algemeen niet nodig.

Plaats een reactie