Groepsreis Valencia

Valencia is een prachtige stad aan de oostkust van Spanje, gelegen aan de Middellandse Zee. Het is de derde grootste stad van Spanje, met ongeveer 800.000 inwoners. Valencia staat bekend om zijn rijke geschiedenis, aangenaam klimaat, levendige cultuur en moderne architectuur.

Geschiedenis

Valencia werd in 138 voor Christus gesticht door de Romeinen en heeft sindsdien verschillende overheersers gehad, waaronder Visigoten, Moren en Christenen. Dit heeft geleid tot een unieke mix van culturen die invloed heeft gehad op de architectuur, keuken en tradities van de stad.

Klimaat

Valencia heeft een mediterraan klimaat, met milde winters en warme zomers. De gemiddelde temperatuur varieert van 10°C in januari tot 30°C in augustus. De stad geniet van veel zonneschijn, waardoor het een populaire vakantiebestemming is.

Winkels

Valencia heeft een breed scala aan winkels, van traditionele markten zoals Mercado Central tot moderne winkelcentra zoals Nuevo Centro. In de stad vind je zowel lokale ambachtelijke winkels als bekende internationale merken.

Vakantie

Valencia ligt aan de Middellandse Zee. Het heeft verschillende stranden, waarvan de bekendste en populairste Playa de la Malvarrosa en Playa de las Arenas zijn. Verder zijn er tal van bezienswaardigheden. Touroperators bieden de stad vaak aan als stedentrip. Buiten het seizoen en in de winter kan je er goedkoop naar toe. Sommige groepsreizen Spanje doen ook Valencia aan.

Attracties

Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Valencia zijn onder andere de Ciutat de les Arts i les Ciències (Stad van Kunst en Wetenschap), een modern complex ontworpen door de beroemde architect Santiago Calatrava, de kathedraal van Valencia met de Heilige Graal, en de Lonja de la Seda, een prachtig gotisch gebouw dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. De stad staat ook bekend om zijn kleurrijke jaarlijkse evenement, Las Fallas, waarbij spectaculaire beelden van papier-maché worden verbrand.

Vervoer

Valencia is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het heeft een uitgebreid netwerk van bussen, metro’s en trams, waardoor het gemakkelijk is om door de stad en de omliggende gebieden te reizen. Valencia heeft ook een internationale luchthaven, treinverbindingen met andere Spaanse steden en een haven voor veerboten naar de Balearen.

Omgeving

In de omgeving van Valencia zijn er tal van mogelijkheden voor dagtrips, zoals het natuurpark Albufera, de stad Sagunto met zijn Romeinse ruïnes, en de stranden van Gandía en Cullera.Valencia

Plaats een reactie