Najaar in Valencia

In tegenstelling tot het natte en koude weer wat we in Nederland kennen van het najaar is dat in Valencia wel anders: Hier kunnen de temperaturen nog flink oplopen naar zomerse maatstaven.

De gemiddelde temperatuur zal schommelen tussen de 18 en 24 graden maar uitschieters naar de 30 graden zijn ook absoluut geen uitzondering. Een dikke jas heb je zeker niet nodig als je Valencia in het najaar bezoekt!

Oogstseizoen in Valencia

Het einde van de zomer en de herfst is het het oogstseizoen in Valencia. Tijdens deze periode worden voornamelijk de druiven geoogst welke gebruikt worden voor Spaanse wijnen.

September is de oogstmaand voor rijst welke voornamelijk gebruikt wordt in de Valenciaanse specialiteit Paella. Je kunt net buiten Valencia, in het plaatste El Palmar, de rijstvelden bezoeken en aanschouwen. Natuurlijk kun je hier ook gelijk een van de betere Paella proeven!

Albufera meer

Het Albufera meer (niet te verwarren met Albufeira in Portugal) is het grootste zoetwatermeer van Spanje. Je kunt als je wilt een boottocht maken over dit prachtige meer.

Belangrijkste feestdag van het jaar: 9 oktober

Als je in het najaar naar Valencia gaat is het mogelijk de belangrijkste feestdag van de stad- en omgeving mee te maken. Deze dag valt op 9 oktober en is het Día de la Comunidad Valenciana.

De Nederlandse vertaling van deze dag is ‘dag van de regio Valencia’ en stamt al uit 1238: Op deze dag hebben de Spanjaarden Valencia terugveroverd van de Arabieren (moren). Op deze dag is er een optocht van moren- en christenen en aan het einde een prachtige vuurwerkshow.