Winter in Valencia

Oók in de winter is Valencia een heerlijke bestemming: Het is een van de Spaanse steden welke de meeste zondagen per jaar heeft: Gemiddeld zo’n 300 dagen per jaar!

De gemiddelde temperatuur is er rond de 16 graden en wintersweer zoals in Nederland kennen ze niet. Sneeuw of nachtvorst is er zelfs een onbekend fenomeen voor de Valencianen.

In de winter kun je Valencia beleven met een voor ons Lenteachtig klimaat en kun je dus ook heerlijk van terrasjes en andere buitenactiviteiten genieten. Het is wel aan te raden altijd iets van een vestje of een zomerjas bij te hebben omdat in de binnenstad veel hoogbouw staat waardoor straatjes en pleintjes sneller in de schaduw liggen.

Let op: Vroeger in de ochtend en ‘s avonds kan het wel aardig fris zijn in de stad, zorg er dus voor dat je altijd iets van een warm vest, jas en eventueel een sjaal bijhebt.

Zonnen in de winter

In Valencia is het mogelijk om toch een bruin kleurtje mee te pakken als het winter is.

Als je de tips van de locals volgt ga je hiervoor niet naar het strand maar juist naar het Turia Park. Dit park ligt ten noorden van het historische centrum en veel locals vertoeven hier graag in de zomer- en winter. Met name in de winter heeft dit park de voorkeur omdat het hier veel minder (hard) waait ten opzichte van Valencia strand.

Maar niet alleen voor het zonnen kun je naar Turia park gaan: Ook activiteiten zoals wandelen, hardlopen of fietsen kan hier perfect. In het bijna 10 kilometer lange park zijn hiervoor speciale paden aangelegd zodat niemand elkaar in de weg zit of loopt.

Sinaasappelvelden bezoeken

In Valencia is de winter de tijd voor nieuwe, verse sinaasappelen. Op de overdekte markten zoals Mercado Ruzafa en Mercado Central kun je hier de nieuwe oogst sinaasappelen kopen.

Maar ook het bezoeken van een sinaasappel veld is een mooie ervaring. Let op: Het kan er in deze periode wel enorm druk zijn.